Moor End Academy is a part of the South Pennine Academies

Moor End Academy

Every Day : Respect : Ambition : Responsibility

Academy Day

Monday 4 June - Friday 20 July 2018

Breakfast Club – 08:00 - 08:45
(Non-Compulsory)
Form Time
(08:45 - 09:05)
Block Timings Lesson Year 10 Year 8 & 11 (6) Year 7  & 9
1 09:05 - 09.55 50 mins Period 1 
(09:05 - 09:55)
Period 1 
(09:05 - 09:55)
Period 1 
(09:05 - 09:55)
   
2 9:55 - 11:05 
1 hour 10 min block
50 mins Period 2 
(09:55 - 10:45)
Break a
(09:55 - 10:15)
Period 2 
(09:55 - 10:20)
Break b
(10:20 - 10:40)
Period 2 continued
(10:40 - 11:05) 
Break c
(10:45 - 11:05)

Period 2
(10:15 - 11:05)

         
3 11:05 - 11:55 50 mins Period 3
(11:05 - 11:55)
Period 3
(11:05 - 11:55)
Period 3
(11:05 - 11:55)
           
4 11:55 - 12:45 50 mins Period 4
(11:55 - 12:45)
Period 4
(11:55 - 12:45)
Period 4
(11:55 - 12:45)
           
5 12:45 - 14:15
1 hour 30 minblock
60 mins  Period 5
(12:45 - 13:45) 
Lunch a
(12:45 - 13:15)
Period 5
(12:45 - 13:15)
Lunch b
(13:15 - 13:45)
Lunch c
(13:45 - 14:15)

Period 5
(14:15 - 14:15) 

Period 5 continued
(13:45 - 14:15)
     
6 14:15 - 15:15 60 mins Period 6
(14:15 - 15:15)
Period 6
(14:15 - 15:15)
Period 6
(14:15 - 15:15)

After school supervised study areas:

- Years 7 & 8: Library
- Years 9 - 11: M Zone 

15:15 - 16:00
(Non-Compulsory)

September 2018

Breakfast Club – 08:00 - 08:40 (Non-Compulsory)
Form Time (08:40 – 09:00)
Block Timings Lesson Year 11 Year 8 & 10 Year 7  & 9
1 09:00 - 9:50 50 mins Period 1
(09:00 - 09:50)
Period 1 
(09:00 - 09:50)
Period 1 
(09:00 - 09:50)
2 09.50 - 10.40 50 mins

Period 2
(9.50 - 10.40)

Period 2
(9.50 - 10.40)
Period 2
(9.50 - 10.40)
   
3 10:40 - 11:50
1 hour 10 min block
50 mins Period 3 
(10:40 - 11:30)
Break a
(10:40 - 11:00)
Period 3
(10:40 - 11:05)
Break b
(11:05 - 11:25)
Period 3 continued
(11:25 - 11:50) 
Break c
(11:30 - 11:50)
Period 3
(11:00 - 11:50)
         
4 11:50 - 12:40 50 mins Period 4
(11:50 - 12:40)
Period 4
(11:50 - 12:40)
Period 4
(11:50 - 12:40)
   
5 12:40 - 14:10
1 hour 30 minblock
60 mins  Period 5
(12.40 - 13:40) 
Lunch a
(12:40 - 13:10)
Period 5
(12:40 - 13:10)
Lunch b
(13:10 - 13:40)
Lunch c
(13:40 - 14:10)
Period 5
(13:10 - 14:10) 
Period 5 continued
(13:40 - 14:10)
     
6 14:10 - 15:00 60 mins Period 6
(14:10 - 15:00)
Period 6
(14:10 - 15:00)
Period 6
(14:10 - 15:00)

After school supervised study areas:

- Years 7 & 8: Library
- Years 9 11: M Zone 

15:15 - 16:00
(Non-Compulsory)